Home » MEER MERKEN » Quick

Quick schoenen

Quick is een Nederlands merk schoenen dat in 2001 een comeback maakte na een eerder faillisement. Sindsdien gaat het Quick zeer voor de wind. Per jaar verkoopt Quick meer dan een half miljoen paar schoenen en vele tassen en andere modeaccessoires. Het assortiment van Quick bestaat uit klassieke Quickies in een modern jasje, maar ook veel nieuwe moderne schoenen.


Quick sportschoenen
De historie van het schoenenmerk Quick is zeer rijk. In 1905 werd het merk in het Gelderse Hengelo opgericht en Quick werd zeer bekend als maker van sportschoenen. Van de Olympische ploeg (1928) tot de bokser Bep van Klaveren en de schaatskampioen Kees Verkerk, allemaal bedreven ze hun sporten op Quick sportschoenen. In de jaren 50 en 60 speelde 75% van de Nederlandse voetballers op Quick voetbalschoenen. En ook in tennis, hockey en wielrennen was Quick in het verleden een toonaangevend merk schoenen.

Het nieuwe Quick
Doordat Quick al zijn aandacht richtte op de hoge kwaliteit van zijn schoenen en de marketing verwaarloosde ging het merk in 1992 failliet. In 2001 maakte het echte een comeback. Nu niet in Gelderland, maar in het Zuid Hollandse Strijen. Sindsdien gaat het heel goed met Quick. Naast schoenen brengt Quick op series kleding uit ontworpen door designers als Jeroen van Tuyl. DJ Armin van Buuren brengt via Quick de kledinglijn Q met Armin uit.

Quick maakt nog steeds voornamelijk sportschoenen en sneakers, maar ook veterschoenen en veterlaarzen. Alle modellen zijn echter zeer sportief en hebben een sneaker uitstraling. Er zijn Quick schoenen voor heren, dames, jongens en meisjes.