Home » Lacoste

Lacoste is een Frans merk dat sportieve schoenen en kleding maakt. Lacoste is in 1933 opgericht door René Lacoste, één van de beste tennisspelers van dat moment. Nadat Lacoste stopte met tennis begon hij een bedrijfje in sportkleding en sportschoenen. Natuurlijk waren tennisschoenen en tenniskleding belangrijke producten voor dit nieuwe merk maar ze maakte ook schoenen en kleding voor sporten als golf en de zeilsport.


Al vlot na de oprichting van het merk maakte Lacoste naam met hun poloshirt. Dit shirt was niet zozeer voor de polosport bedoelt als wel voor het tennis. Het shirt van Lacoste was veel luchtiger dan de andere tenniskleding uit die tijd en daarom heel populair. Qua kleur was Lacoste in die tijd minder flitsend. Alle kleuren waren verkrijgbaar mits het maar "tennis-wit" was. Pas in 1951 ging Lacoste gekleurde sportkleding maken.

Lacoste maakt kleding, schoenen, brillen en parfums. De Lacoste schoenen zijn, zoals je van dit merk zal verwachten, erg sportief. Veel sportschoenen en sneakers, maar ook andere schoenen en zelfs laarzen. Maar voor welk model schoen je ook kiest, Lacoste schoenen zijn sportief en casual. En van uitstekende kwaliteit, want op dit gebied heeft Lacoste een naam hoog te houden. De pasvorm en kwaliteit van Lacoste schoenen zijn uitstekend. En dat geldt ook voor de ontwerpen van dit Franse merk schoenen.