Home » MEER MERKEN » Nike

Nike schoenen

Het bekende Amerikaanse sportmerk Nike is een belangrijke producent van sportschoenen, sneakers en andere sportieve schoenen voor vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Nike is een populair merk dat kwalitatief gezien heel goede schoenen maakt.


Nike schoenen zijn altijd sportief. Hoewel Nike een groot schoenenassortiment heeft blijft het bedrijf zich alleen bezighouden met schoenen die tijdens het sporten gebruikt worden en met schoenen waarop je sportief gekleed de straat op kan. Nike maakt o.a. sneakers, gympen, hardloopschoenen, voetbalschoenen en meer sportschoenen.

Het bedrijf Nike is ooit opgericht door de Amerikaanse sportcoach Bill Bowerman. Deze was in die tijd actief voor de Oregon University  waar hij onderzoek deed naar betere treiningsmethoden en beter sportmateriaal. De bedrijfsnaam van Nike is een ode aan de Griekse godin van de overwinning Nike. Maar het bedrijf had bij de oprichting in 1962 nog een andere naam, Blue Ribbon Sports. Pas later werd de naam Nike gebruikt.

Hoewel Nike ook andere sportkleding en vrijetijdskleding maakt zijn schoenen voor Nike het meest belangrijke product. Het assortiment aan Nike schoenen is dan ook breed en groot, maar bovenal mooie en van prima kwaliteit.